CME Ethereum-futures går live, Bitcoin täcker sin bästa vecka någonsin: 5 saker att titta på denna vecka

Med sin bästa någonsin i slutet av veckan är Bitcoin inställd på att tävla med Ether och den nya „altseason“ för överhöghet den här veckan.

Bitcoin ( BTC ) tjurar verkar vara fast i förarsätet den här veckan eftersom den största kryptovalutan börjar på måndagen på nästan 40 000 dollar

Efter att ha klättrat igenom mycket av föregående veckas handel ökar BTC / USD nu med 15% jämfört med för sju dagar sedan – vad är det nästa?

Cointelegraph tittar på fem faktorer som kan påverka vart Bitcoin Code går de närmaste dagarna.

Lager slog rekord men dollar minskar

Bitcoins uppstigning före helgen åtföljdes av ett välbekant scenario på makromarknaderna.

Trots att coronavirus och dess nedfall fortsätter att förorsaka kaos på många ekonomier över hela världen, slog aktiemarknaderna nya rekordhöga toppar, med S&P 500 som avslutade sin största veckovinst sedan november förra året. Olja klättrade över $ 60 per fat för första gången på mer än ett år på måndag.

Stämningen påverkades av utsikterna till nya utgifter i USA när lagstiftarna såg att slutföra detaljerna i president Joe Bidens stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar.

Som Bitcoin-förespråkare konsekvent har noterat sedan pandemin började och tidigare betyder mer utgifter mer pengar koncentrerade närmare regeringen och centralbanken – ett fenomen som kallas „cantillon-effekten“ – vilket banar väg för fortsatta interventioner på aktiemarknaderna områden.

Samtidigt har den amerikanska dollarn lidit under de senaste dagarna, en del av en pågående berättelse som säger att världens reservvaluta kommer att fortsätta att minska.

Det amerikanska dollarvalutaindexet (DXY) sjönk plötsligt under 91 på måndagen, vilket vänt upp den senaste tidens trend som började i mitten av januari

Trots blandade åsikter om stimulans verkar politiska källor vara fullständigt registrerade för att blåsa upp penningmängden som det enda alternativet.

”Jag är fortfarande bekymrad, som en medellång sikt, med sekulär stagnation, tror att finanspolitiken kommer att behöva vara mycket mer aktiv de kommande åren, och delar verkligen förvaltningens uppfattning att politiken borde vara väldigt mycket vid sidan av expansionen vid en stund som denna,”Lawrence Summers, chef ekonomisk rådgivare till Barack Obama, skrev i Washington Post på söndagen.

„Men den här typen av kvalitativa överväganden ger inte grund för att bedöma om 900 miljarder dollar i kortvarig stimulans bör följas omedelbart av en åtgärd på 1 biljoner, 1,9 biljoner eller 5 biljoner dollar, före en ultimat mått på miljontals offentliga investeringar.“