Bitcoin zal Morph Van Raketschip naar Cruiseliner, zegt Macro-investeringsgoeroe Raoul Pal

Real Vision CEO en voormalig Goldman Sachs manager Raoul Pal legt uit waarom hij meer dan de helft van zijn portefeuille naar Bitcoin heeft verplaatst.

In een nieuw interview met The Breakdown podcast host Nathaniel Whittemore, zegt Pal dat hij gelooft dat Bitcoin nu de belangrijkste reserve op aarde is, ondanks de hoge mate van volatiliteit.

„Ik ben nu gewoon vast van mening dat [Bitcoin] ’s werelds grootste reserve bezit is. Ja, daar hebben we nu te veel volatiliteit voor, maar ik kan het niet kwalijk nemen. Het werkt niet voor een heleboel dingen of het zou kunnen, maar het is waarschijnlijk niet goed genoeg en misschien is dat niet zijn rol. Maar, als basis voor alles? Het heeft een verdomd goede kans. Ik zie niets dat aan de horizon komt of dat al bestaat dat een kans heeft.“

Wat betreft de waarde van de winkel, zegt Pal dat een gesprek met MicroStrategy Chief Executive Michael Saylor zijn ogen opende over waarom Bitcoin superieur is aan goud.

„Als je kijkt naar het aanbod van goud, is het 2% per jaar, dus ze devalueren het goud met 2% per jaar, omdat de vraag het aanbod niet compenseert… en als je dat samenvoegt is het in feite de inflatie, dus als je dat samenvoegt, verlies je eigenlijk koopkracht.

Ik heb alles bekeken in vergelijking met de top vier van de balansen van de centrale bank in termen van groeipercentages. Goud deed het goed. Het presteerde onder de 50% van de balans. Het enige bedrijfsmiddel ter wereld dat daadwerkelijk beter presteerde dan de G4-balans is Bitcoin. Het is de enige.

Pal zegt dat hij gelooft dat Bitcoin in het beginstadium is van een nieuwe stierenloop en uiteindelijk denkt hij dat de prijs van een BTC $1.000.000 kan bereiken. Hij zegt dat de volatiliteit van Bitcoin uiteindelijk zal afnemen naarmate de marktkapitalisatie groeit en de instellingen een legale manier vinden om de ruimte te betreden.

„Bitcoin was uniek. Het begon als een terreinverruiming. Het kwam van individuen. Niets anders is zo gekomen. En nu moeten we in de instellingen komen. De instellingen zullen de prijs in de gaten houden, maar tenzij het een aangename aanwinst voor hen is – d.w.z. ze kunnen het opslaan, ze kunnen het waarderen, ze kunnen het op hun rekeningen zetten – ze gaan niets doen…

Maar het is het eigenlijke marktplafond van het activum zelf dat hen uiteindelijk zal aandrijven, niet de prestaties. Want vergeet niet, we hebben het gezien met de hedgefondsindustrie en al het andere, hoe meer deze jongens zich opstapelen, in de loop van de tijd, de volatiliteit dempt omdat er veel meer grotere kopers en verkopers zijn en uiteindelijk de prijsstructuur van de hele industrie verandert. Dat is prima. Bitcoin zal veranderen van een raketschip in een cruiseliner. En het moet gebeuren. Maar nu nog niet. We willen dat graag doen tegen een hogere prijs, alsjeblieft.“

Op de vraag wat er nodig is om hem zijn „onverantwoordelijke lange“ positie in Bitcoin te laten verlagen, wees Pal op de opkomst van de opkomende markten als het enige dat hem op andere gedachten kon brengen.

„Als de dollar daalt, kunnen het de opkomende markten zijn. Dat is het enige wat ik kon zien dat kon concurreren om mijn kapitaal voor Bitcoin over een tijdshorizon van drie jaar“.

Comments are disabled