BITCOIN VERKOOP INTENSIVERING ONDER DE LANGE TERMIJN HOUDERS, ONDERZOEK VINDT

Beleggers die Bitcoin langer in handen hebben, verkopen het nu om onmiddellijke winst veilig te stellen, volgens Glassnode.

Het on-chain intelligence-platform bestudeerde de Bitcoin-entiteiten en het aanbod dat ze in hun portemonnee hebben. Het verdeelde de uitkomst later in twee categorieën: Lange- en korte-termijnhouders.

Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!
Zoals Glassnode heeft uitgelegd, zijn de Lange Termijn Houders, of LTH, de portemonnees die Bitcoin meer dan 155 dagen achter elkaar hebben vastgehouden. Op dezelfde manier verwijst de Short-Term Holders (STH) naar die portemonnees die hun Bitcoin-munten binnen de eerste 154 dagen na aankoop naar andere adressen hebben overgezet.

De wegingsfactoren, die worden gebruikt voor de indeling van de houders voor de lange en de korte termijn. Bron: Glasnode

Het platform zette zowel de LTH- als de STH-metingen tegen elkaar op en stelde vast dat het aanbod van de eerste op 19 november tot 12,3 miljoen Bitcoin Code daalde, tegenover 12,6 miljoen BTC op 23 oktober. Aan de andere kant schoot de STH-voorraad omhoog, wat illustreert dat serieuze beleggers hun aandelen verkopen om de winst veilig te stellen.

NIET VERBRUIKEN
Een uitverkoop door de langetermijnbeleggers zette de Bitcoin-markt niet negatief onder druk. Verrassend genoeg bleek het bullish te zijn voor de cryptocurrency.

Lange Termijn Houder (LTH) Bitcoin levering vs. prijs. Bron: Glasnode

Glassnode schetste het LTH-aanbod op de prijsgrafiek van Bitcoin om hun correlatie te begrijpen. Het platform vond dat veranderingen in het eerste de tweede omgekeerd beïnvloedden. Dat gezegd hebbende, wanneer het LTH-aanbod toeneemt, daalt de Bitcoin-prijs. Omgekeerd, wanneer het aanbod daalt, begint de cryptocurrency een stierenloop.
„Op dit moment zien we een neerwaartse piek, die wijst op het feit dat BTC van hodlers aan de ketting is komen te liggen, als reactie op de recente prijsstijging“, aldus Glassnode. „Merk op dat dit ook in vorige cycli vaak is waargenomen, en geeft aan dat we mogelijk in het beginstadium van een stierenloop zitten.“

Ondertussen waardeert de Bitcoin-prijs wanneer de STH-aanvoerranden hoger zijn. Het is een duidelijke indicatie dat oudere cryptocurrency stashes gereactiveerd worden in de stierenmarkten voor de handel, volgens Glassnode.
„Op dit moment zijn 12 miljoen BTC van de LTH-levering (~97%) en 3,5 miljoen van de STH-levering (~97%) in een staat van winst,“ voegde de firma eraan toe.

BITCOINVOORUITZICHTEN

De Glassnode-studie komt aan wanneer de Bitcoin-prijs een hoogtepunt van drie jaar heeft bereikt van bijna 18.000 dollar. Het vertegenwoordigt bijna 147 procent op een jaar-tot-datum tijdsbestek, geleid door een depreciatie van de Amerikaanse dollar te midden van de ultralage rente en het oneindige obligatieverkoopbeleid van de Federal Reserve.

Analisten verwachten dat de BTC/USD-wisselkoers terug zou groeien naar zijn recordhoogte in de buurt van $20.000. Dat komt omdat Bitcoin schaarser, deelbaar en gemakkelijk overdraagbaar is. Dat maakt de cryptocurrency technisch gezien superieur aan goud, een hedging asset van $9 biljoen.

„Waar goud een oude opslagplaats is, is Bitcoin een *nascente* opslagplaats met superieure monetaire eigenschappen ten opzichte van goud“, zegt Vijay Boyapati, een prominente crypto-onderzoeker.
„Als men zou geloven dat het de marktkapitalisatie van goud overschaduwt, dan wordt Bitcoin door deze superieure eigenschappen een zeer aantrekkelijke asymmetrische weddenschap“, voegde hij eraan toe.

Comments are disabled