Bitcoin maakt vooruitgang bij het implementeren van slimme contracten, ‚Meest gecompliceerde‘ onderdeel van Upgrade Compleet

De kernontwikkelaars van Bitcoin komen dicht in de buurt van het implementeren van slimme contracten op het Bitcoin-protocol, omdat het team de grootste hindernis in de Schnorr/Taproot-upgrade overwint.

Belangrijkste afhaalrestaurants

Bitcoin-ontwikkelaars hebben het verbeteringsvoorstel BIP-340 van Schnorr met succes samengevoegd met de hoofdbibliotheek van Bitcoin Up.
Schnorr/Taproot soft fork is de volgende grote update van Bitcoin na SegWit sinds augustus 2017.
De update zal achterwaarts compatibel zijn en het gebruik zal afhangen van de vraag van de mijnwerkers en gebruikers.

Bitcoin-coderingsexpert Pieter Wuille heeft de ondersteuning voor Schnorr-handtekeningen succesvol samengevoegd met BTC. De Taproot fusie en de soft fork update zijn de laatste stappen voor een slimme contractimplementatie op Bitcoin.

Het moeilijkste deel van de upgrade is gedaan

De samenvoeging van het pull-verzoek voor Bitcoin Improvement Proposal 340 (BIP-340) in de masterbibliotheek van het protocol is een belangrijke mijlpaal voor het kernontwikkelingsteam.

De toonaangevende Bitcoin-ontwikkelaar Nicolas Dorier beschrijft het als het „meest gecompliceerde“ deel van het proces.

„Met dat achter de rug verwacht ik dat de rest van de Taproot soepel zal verlopen“, zei hij in een correspondentie met Crypto Briefing.

Dorier heeft al een eenvoudig slim contract ontwikkeld met behulp van BIP-340, waarbij hij 1 BTC heeft ingezet op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen met Chirs Stewart. Slimme contractfunctionaliteit zou betekenen dat Bitcoin een aantal van dezelfde mogelijkheden zou hebben als andere blokkades zoals Ethereum, EOS en TRON.

Wat brengt Schnorr/Taproot naar Bitcoin?

De Schnorr/Taproot soft fork zal de functionaliteit van BTC enorm uitbreiden: meer privacy, schaalbaarheid, multi-sig applicaties en een nog betere transactiesnelheid worden allemaal mogelijk gemaakt door de upgrade.

„Wat Segwit is voor bliksemnetwerk (LN) vergelijkt met wat schnorr/taproot is voor multi-sig applicaties,“ zei Bitcoin dev Sanket in een interview met Crypto Briefing.

Volgens Sanket is de volgende stap in de upgrade de samenvoeging van het Taproot-pulpverzoek, gevolgd door de zachte vork. De uiteindelijke beslissing zal worden overgelaten aan de mijnwerkers en de netwerkvraag, die ervoor kunnen kiezen om Schnorr/Taproot te draaien voor slimme contracten op Bitcoin of om vast te houden aan de huidige versie van het protocol.

Comments are disabled